Автор: Спас ГърневскиВчера се  навършиха 99 години от взривяването на

...
Автор: Спас ГърневскиВчера се  навършиха 99 години от взривяването на
Коментари Харесай

Дондуков или Вазов бе, червени терористи?!!

Автор: Спас Гърневски

Вчера се  навършиха 99 години от взривяването на църквата „ Св. Неделя “ в София. За времето си това е най огромния терористичен акт в Европа, осъществен на 16 април 1925г от военното крило на болшевизираната Българска комунистическа партия.

Днес пловдивските комунисти още веднъж влязоха в ролята на съветски еничари пренебрегвайки българските национални ползи.

Преди известно време застанаха с гърдите си пред монумента на окупатора Альоша въздигнат на върха на Бунарджика. Но подло извръщаха  предателските си погледи от обстоятелството, че Апостола на свободата ни  е заврян на непретенциозен фундамент под ботушите му долу в шубраците на хълма.

Днес застават с московски самоувереност против предлагането на Общината актуализирания първи пловдивски парк да носи името на националния стихотворец и публицист Иван Вазов – живял и творил в Пловдив.

Показателен е обстоятелството пред комунистическата безочливост, че няма формален акт, с който някой в миналото да е удостоил с името на ген. Дондуков това обичано на пловдивчани пространство.

В него се намира и паметника на Захари Стоянов, който като очевидец на съветските подли игри против съзиданието на нова България след освобождението възкликва: „ Всяко положително за България е смъртен нож в сърцето на Русия. “

Уважаеми пловдивски управленци,

Не се подавайте на комунистически пропаганди и изпълнете родолюбивата си задача.

Иван Вазов е удостоил с превъзходното си творчество  ролята на Русия в руско-турската война довела до нашето Освобождение, само че когато през 1916. по време на Първата международна война Русия протяга ръка на земите ни в Добруджа той възкликва в поантата на  популярното си стихотворение „ На съветските войни “:

„ За тоз идол ние се бием

       и с непознат, и със непосредствен упорно

       и няма ний врат да превием

       пред никакво робство позорно! “

В декларацията си наследниците на комунистическите национални предатели пишат:

„ Княз Александър Михайлович Дондуков ­Корсаков е съветски офицер, военачалник от кавалерията. Участник в Руско-турската война (1877 – 1878) и основаването на Княжество България. По-късно е назначен за Императорски комисар в България и началник на Временното съветско ръководство, което би трябвало да провежда построяването на новата страна „ Княжество България “ според член 6 и 7 на Берлинския контракт (1878 г.). “

А бе, червени папагалчета, по кое време ще прочетете същинската история и разберете, че „ новата страна Княжество България “ е по мераците само на всички съперници на българските ползи отпред с Русия?

Национално освободителното ни придвижване отпред с Раковски, Левски, Ботев, Стамболов и прочие прозорливи българи ратува за цялостното избавление на България от двете страни на остарелия Балкан.

Вазов тъкмо за това е живял творил и работил в Пловдив, в Източна Румелия а не в „ столицата на „ Княжеството “, преференциално най към този момент за имперската политика на Русия.

Русия не желае мощна и обединена България на Балканите. Както виждаме и през днешния ден тя продължава да води жестока хибридна война да бъдем откъснати от участието ни в обединена Европа.

Затова, уважаеми ръководители на  Европейската столица на културата Пловдив:

Нямате никакво право да се поддавате на мераците на антибългарски ползи.

Захари Стоянов ще си отдъхне, когато написа своите мемоари за новата европейска история на България във „ Вазовата “ градина, а тези, които я нарекоха по този начин, още дълго заседават в кметството на площад „ Стефан Стамболов “ /бивш „ Ген. Гурко “ – до 1997г./… 
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР